Yangın Çıkış Kapısı Için 5-İkinci Trick
Wiki Article
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari örgüsı ilkin yapmak üzere kullanma amacına ve kullanan kişi adetsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşunca insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kırmızıışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.
Yangın bapları yangın sırasında yakın şekilde çhileışmasını sağlamak derunin otomatik kapanma mekanizmaları ve yangına dayanıklı donanımlarla donatılmıştır.
Gestaltda yangın çıkması halinde yalaz ve yaman yangın bapsı yardımıyla özelliklerine bandajlı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.
Dairesel tasar çizim, göl ayağı izini en aza indirirken mümbit dikey harekete destur verir ve bu da onu hem mesken hem bile ticari binalar derunin kılgısal bir kanunlar haline getirir.
Yangın Bapsı çizgi amacı insanların zarar görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine mütenasip olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün hür bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Ne bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk mimarinın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, bünyenın kullanma klası üzere faktörler canlı olmaktadır.
Montaj: Yangın bapsı, güzel şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.
Yangın merdiveni yönetmeliği ikaznca merdivenlerin teknik ve öbür özellikleriyle birlikte konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuştur.
Yangın merdiveni bapsı kullanmaında dikkat edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem ustalıklevinin yitirilmemesi yürekin hem bile merdivenin sadece amacı muhtevain kullanılabilmesi kucakin bu unsura özen edilmelidir.
Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en asliye kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.
23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan yapılar yürekin yangın merdiveni meşru bir zorunluluktur. Yangın merdiveni can kaybının önlenmesi hesabına olabildiğince önemli bir konumda bulunmaktadır. Dokumaların esas girizgâhlerinde veya koridor Yangın Merdiveni Kapısı bölümlerinde yangının canlı bir biçimde meydana gelmesi özellikle şiddetli katlı kuruluşlarda gezinti yahut pencerelerden kurtulmak olası olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme sahip olmaktadır. Yeni imar kanunuyla bu arada, sıfır örgülarda arttırılan denetimler ile baş başa yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri iri bir incelemeye tabi tutulur. Yapıların iç kısımlarında bulunan betonarme merdivenlerin haricinde, dokumaların haricinde mevcut ve demir kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında gönül kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.
Yangın kapıları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. Standart nitelik RAL 9002 olmakla beraber istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması yapılabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.